Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmosom, lesikálom, villával megszurkálom, és alufóliába burkolva 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt - héjával együtt - megsütöm.
A paradicsompürét összekeverem a reszelt fokhagymával, 1 teáskanál oreganóval, sózom, borsozom, majd félreteszem.
Ha a burgonyák elkészültek, kibontom a fóliaburokból, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket, x alakban bevágom a tetejüket, majd kilapítom (a lapításhoz a húsnehezékként használatos öntöttvas vasalót használtam).
A lapított burgonyákat megsózom, meglocsolom 1-1 teáskanál olívaolajjal, megkenem a paradicsompürével. A mozzarella levét leöntöm, majd kicsavarom belőle a levet, és széttépkedve elosztom a paradicsomszószon. A csíkokra vágott sonkát és a vékony karikára vágott lilahagymát ízlésesen elosztom a mozzarella között, megszórom oreganoval, és 15 percre beteszem sütőbe.
Amikor a sajt szépen ráolvadt és a burgonya picit megpirult, kiveszem a sütőből, és forrón tálalom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.