Elkészítés: Hámozzuk meg a krumplikat, főzzük meg, törjük össze, végül vegyünk belőle egy bögrényit. Takarjuk le és tegyük félre.
Kenjünk ki és lisztezzünk meg egy nagyobb tűzálló formát. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a sót és a kakaóport. Egy másik tálban keverjük ki a margarint a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és keverjük még egy percig. Ezután keverjük össze a vaníliát és az írót.
Váltakozva adjuk a tojássárgás masszához az írót és a lisztes keveréket, az utolsó adag a lisztes keverék legyen. Ezután adjuk hozzá a krumplit, a mazsolákat, a diót és a mogyorót. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, majd ezt is óvatosan keverjük bele a masszába.
Az egészet öntsük a formába, és süssük 1 órán keresztül, tűpróbával ellenőrizzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.