Az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és elkeverjük 2 ek cukorral. Letakarva állni hagyjuk kb. 10 percig, amíg a teteje felhabzik.
A burgonyát megfőzzük, majd villával pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a kétfajta lisztet, a maradék cukrot, a tojást és a sót, majd robotgép dagasztószárával alacsony fokozaton nagyjából összedolgozzuk kb. 3 perc alatt. Kézzel kb. 8 percig kell gyúrni.
A felkockázott vajat is a tésztához adjuk, és géppel a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt vagy kézzel kb. 15 perc alatt simára dolgozzuk. A kidagasztott tésztát konyharuhával letakarjuk, és meleg, huzatmentes helyen kelesztjük kb. 1 órát.
A megkelt tésztát lisztezett felületen rúddá sodorjuk, és késsel 9 egyforma részre vágjuk. Tenyerünkben adagonként kilapítjuk, és körben a széleket alulra behajtjuk. Ezután megfordítjuk, gombóccá összecsippentjük, majd a belisztezett munkafelületen, tenyérrel kissé lenyomva, az óramutató járásával ellentétes irányban simára görgetjük kb. 30 másodperc alatt.
A gombócokat sütőpapírral leterített tepsibe tesszük, és konyharuhával vagy folpakkal letakarva kelesztjük további 45 percig.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és némi sóval. A megkelt zsemléket ecset segítségével megkenjük és megszórjuk a szezámmaggal, majd az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.