Elkészítés: A darált húst összekeverem a finomra vágott petrezselyemzölddel, a tejben áztatott zsemlével, a zúzott fokhagymával és 1 nyers egész tojással. Ezt 4 részre osztom, és rudakat formázok belőle, majd félig megsütöm a rudakat.
Közben elkészítem a burgonyás tésztát: az 50 dkg burgonyát sós vízben megfőzöm, még forrón áttöröm, és deszkán hagyom kihűlni. Ezután hozzáadom a lisztet, kevés sót, 1 egész tojást, 10 dkg zsírt, és sima tésztává gyúrom össze, majd ezt is 4 részre osztom, és cipóba gyúrom. Kevés ideig hagyom állni.
Egyenként kinyújtom a cipókat akkorára, hogy a félig sült rudakat külön-külön belegöngyölhessem a tésztába. Egész tojással megkenem, és forró sütőbe visszatéve kb. 40 perc alatt aranysárgára sütöm.
Amikor langyosra hűlt, felszeletelve tálalom, és tetszés szerinti salátát kínálok hozzá, de ízlés szerint főzelékkel is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.