A lisztet keverjük össze az élesztővel, 5 evőkanál olajjal, egy csipetnyi cukorral és 150 ml langyos vízzel. A tésztát 40 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
A ricottát keverjük össze a két tojással, a felszeletelt nyers sonkával és a mozzarellával. Keverjük hozzá a kakukkfüvet, a reszelt parmezánt, a kemény habbá felvert tojásfehérjét, a tejjel összekevert tojássárgáját, az enyhén megsózott paradicsomot és a borsot.
A tésztát gyúrjuk át és osszuk el négy részre. Mindegyikből nyújtsunk egy-egy kb. 25 cm átmérőjű lepényt. Mindegyiket kenjünk meg félig a töltelékkel, úgy, hogy a széleket hagyjuk szabadon. A lepények peremét kenjük meg felvert tojásfehérjével, és hajtsuk félbe őket. A széleket erősen nyomkodjuk le, majd kenjük meg a tészta felületét tojássárgájával. A lepényeket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 225 °C-on süssük kb. 25 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.