Epres blondie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Calzone házilag recept
recept
Mester

Calzone házilag

90 perc
0 adag
Megfizethető
2015. 07. 13.

Elkészítés

A lisztet keverjük össze az élesztővel, 5 evőkanál olajjal, egy csipetnyi cukorral és 150 ml langyos vízzel. A tésztát 40 percig meleg helyen hagyjuk kelni.

A ricottát keverjük össze a két tojással, a felszeletelt nyers sonkával és a mozzarellával. Keverjük hozzá a kakukkfüvet, a reszelt parmezánt, a kemény habbá felvert tojásfehérjét, a tejjel összekevert tojássárgáját, az enyhén megsózott paradicsomot és a borsot.

A tésztát gyúrjuk át és osszuk el négy részre. Mindegyikből nyújtsunk egy-egy kb. 25 cm átmérőjű lepényt. Mindegyiket kenjünk meg félig a töltelékkel, úgy, hogy a széleket hagyjuk szabadon. A lepények peremét kenjük meg felvert tojásfehérjével, és hajtsuk félbe őket. A széleket erősen nyomkodjuk le, majd kenjük meg a tészta felületét tojássárgájával. A lepényeket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 225 °C-on süssük kb. 25 percig.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.