Elkészítés: A lisztet keverjük össze az élesztővel, 5 evőkanál olajjal, egy csipetnyi cukorral, 1 teáskanál sóval és 1,5 dl langyos vízzel, és az így összeállított tésztát 40 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
A ricottát keverjük össze a felszeletelt nyers sonkával és a mozzarellával. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a reszelt parmezánt, 2 tojásfehérjét kemény habbá felverve, 2 tojássárgáját tejjel összekeverve, valamint az enyhén megsózott paradicsomot és a borsot.
A tésztát gyúrjuk át, osszuk négy részre. Mindegyikből nyújtsunk egy-egy körülbelül 25 centiméter átmérőjű lepényt. Kenjük meg őket félig a töltelékkel úgy, hogy a széleiket hagyjuk szabadon. A lepények peremét kenjük meg a felvert tojásfehérjével, és hajtsuk félbe őket. A széleket erősen nyomkodjuk le, majd a tészta felületét kenjük meg tojássárgájával.
A lepényeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 225 fokon süssük nagyjából 25 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.