Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Calzone II. recept
recept
Bonyolult

Calzone II.

90 perc
0 adag
Megfizethető
4
2007. 05. 21.

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet keverjük össze az élesztővel, 5 evőkanál olajjal, egy csipetnyi cukorral, 1 teáskanál sóval és 1,5 dl langyos vízzel, és az így összeállított tésztát 40 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
A ricottát keverjük össze a felszeletelt nyers sonkával és a mozzarellával. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a reszelt parmezánt, 2 tojásfehérjét kemény habbá felverve, 2 tojássárgáját tejjel összekeverve, valamint az enyhén megsózott paradicsomot és a borsot.
A tésztát gyúrjuk át, osszuk négy részre. Mindegyikből nyújtsunk egy-egy körülbelül 25 centiméter átmérőjű lepényt. Kenjük meg őket félig a töltelékkel úgy, hogy a széleiket hagyjuk szabadon. A lepények peremét kenjük meg a felvert tojásfehérjével, és hajtsuk félbe őket. A széleket erősen nyomkodjuk le, majd a tészta felületét kenjük meg tojássárgájával.
A lepényeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 225 fokon süssük nagyjából 25 percig.

Megjegyzés
Nagyon finom olaszos étel, mi nagyon szeretjük. A nyers sonkát helyettesítheted sima sonkával, a sajtokat pedig ismert magyar sajtokkal, úgy is nagyon finom lesz! A receptet N. Kriszti küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.