A spenótot a vajon megpároljuk, majd a ricottával, a lereszelt parmezánnal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük egy tálban. A sütőt előmelgítjük 180 fokra.
A lasagne lapokat bő, sós vízben kifőzzük, majd óvatosan leszűrjük. 2-3 evőkanálnyi tölteléket helyezünk a tésztalapok közepére, majd feltekerjük őket.
Egy sütőtálba beleöntjük a paradicsomszószunk felét, és egymás mellé rakjuk benne a feltekert canellonikat. A maradék szósz és a fél pohár parmezán mehet is a tetejére. Nagyjából fél óráig sütjük, addig, amíg forrni kezd, és aranybarna nem lesz, majd vegyük ki és tálalás előtt 10 percig pihentessük.
Megjegyzés
1 pohár = 250 ml
Egy kedves olasz ismerősöm készítette el ezt a receptet a családunknak, mindenkinek elnyerte a tetszését. Remek módja volt, hogy egy kis plusz zöldet csempésszünk a gyerekek étrendjébe :). A legjobb végeredményt akkor kapjuk ha minden hozzávaló friss, még a paradicsomszószt is ő készítette bele (persze a végeredmény akkor sem marad el ha szárított fűszereket vagy konzerv szószt használunk). Egy finom olasz vörösbor mellé remek hangulatú vacsora került aznap az asztalomra, remélem akik elkészítik hasonló osztatlan sikert aratnak majd vele!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.