A palacsintához csomómentesre keverjük a hozzávalókat. A tojást, a tejet, a sót, az olajat, az olvasztott vajat és a lisztet. Ha sűrű vagy híg lenne, hozzáöntünk még tejet vagy kevés lisztet. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket és a szószt.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a spenótkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg elpárolog a leve. Miután kihűlt összekeverjük a ricottával és ízlés szerint fűszerezzük.
A szószhoz a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot - amit előzőleg aprítógépben összedaraboltunk - és a pürét. Sóval, borssal fűszerezzük, majd sűrűre főzzük. Ízesítjük balzsamecettel és cukorral, végül beleszórjuk a fűszer növényeket.
A palacsintákat kisütjük megkenjük a töltelékkel és egy vajjal kikent sütőtálba helyezzük. 200 °C - os sütőben kb 15 perc alatt átsütjük. - Paradicsomszósszal meglocsolva fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.