A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojásokkal, 1 csipet sóval és az olívaolajjal, majd 15 percig pihentetjük. Lisztezett felületen vagy tésztagéppel 1 mm vékonyra nyújtjuk, 7x10 cm-es lapokra vágjuk, és lobogó sós vízben főzzük 5 percig. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, és tálcán vagy a tiszta pulton egymás mellé kiterítve hűlni hagyjuk.
Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a sárgarépát lereszeljük, a csiperkét finomra vágjuk. A hagymát és a répát 3 ek felforrósított olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a darált húst, és kevergetve jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, valamint a feldarabolt hámozott paradicsomot a levével együtt, és sűrűbbre főzzük. Sóval, borssal és a zöldfűszerrel ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztalapokat középen, hosszában megkenjük a húsos massza 2/3-ával, majd feltekerjük, és kikent felfújtformába vagy sütőtálba fektetjük. Elosztjuk rajtuk a maradék húsos masszát, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal és megcsepegtetjük a maradék olívaolajjal. Végül a cannellonikat az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.