A céklát meghámozzuk, és forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, 1 csipet sót és a nádcukrot. Habosra keverjük, és az olajjal összedolgozzuk.
Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Végül hozzáadjuk a felaprított csokoládét is, és összeforgatjuk. A masszát pástétomformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük a süteményt. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.