A szalonnát felszeleteljük, a szeleteket bevagdossuk. Egy mélyebb, nem műanyag edénybe tesszük és mikróban (kétszerre), 4-5 perc alatt kisütjük a zsírját. A zsír egy részét beletesszük egy nagyobb lábasba. A karikára vágott hagymát félig megsütjük rajta, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezzük.
Közben a felszeletelt, kiklopfolt húsokat sózzuk és borsozzuk, a maradék szalonnazsírban egy serpenyőben félig megsütjük 1-1 perc alatt mindjét oldalát, utána a hagymára pakoljuk.
A fokhagymagerezdeket összepréseljük, egy kis tálkában kevés olajat ráöntve minden hússzeletet megkenünk, majd a szalonnákat is a húsokra rakjuk, és az egészet 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kiemelve a húsok tetejét fűszerpaprikával megszórjuk. Sültkrumplival, vagy krumplipürével tálaljuk.
Plusz ötlet: a húst előzőleg be lehet pácolni is pl. fokhagymás, boros, rozmaringos, majorannás olajba.
A krumplipürémet nagyon dicséri a család: margarint, tejet/tejszínt, szerecsendiót és őrölt fehérborsot teszek (ízlés szerint) a sós vízben kifőzött, összenyomott krumplihoz.
A receptet és a fotót VivicaThomas küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.