Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Cigánypecsenye (hagyományos és diétás változat) recept
recept
Egyszerű

Cigánypecsenye (hagyományos és diétás változat)

75 perc
4 adag
Megfizethető
2020. 03. 05.

Elkészítés

Hagyományos változat:

  1. Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 8 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
  2. A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
  3. Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
  4. A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.

Diétás változat:

  1. Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 4 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
  2. A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
  3. Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
  4. A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.

FŰSZERES HÚSGOMBÓC-NYÁRS SÜLT KUKORICASALÁTÁVAL >>>

PARADICSOMOS CUKKINIFŐZELÉK SÜLT PISZTRÁNGGAL >>>

CSŐBEN SÜLT KELBIMBÓ >>>

Recept értékelése

Ajánljuk még

Cigánypecsenye kétféleképpen
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye kétféleképpen

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Cigánypecsenye alaprecept
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye alaprecept

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

A legfinomabb cigánypecsenye
Recept
Egyszerű

A legfinomabb cigánypecsenye

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cigánypecsenye
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szepesi Ágnes szerző profilképe

Szepesi Ágnes

Cigánypecsenye szabad tűzön
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye szabad tűzön

85 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Cigánypecsenye
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Dr.Gondek Károlyné szerző profilképe

Dr.Gondek Károlyné

Cigánypecsenye hagymásan
Recept
Bonyolult

Cigánypecsenye hagymásan

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Tetézi Éva szerző profilképe

Tetézi Éva

Cigánypecsenye
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
 Petra szerző profilképe

Petra

Hasonló receptek

Cigánypecsenye kétféleképpen recept
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye kétféleképpen

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Cigánypecsenye alaprecept
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye alaprecept

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

A legfinomabb cigánypecsenye recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb cigánypecsenye

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cigánypecsenye  recept
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szepesi Ágnes szerző profilképe

Szepesi Ágnes

Cigánypecsenye szabad tűzön recept
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye szabad tűzön

85 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Cigánypecsenye  recept
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Dr.Gondek Károlyné szerző profilképe

Dr.Gondek Károlyné

Friss receptek

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.