Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 8 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.
Diétás változat:
Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 4 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.