Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Cigánypecsenye (hagyományos és diétás változat) recept
recept
Egyszerű

Cigánypecsenye (hagyományos és diétás változat)

75 perc
4 adag
Megfizethető
2020. 03. 05.

Elkészítés

Hagyományos változat:

  1. Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 8 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
  2. A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
  3. Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
  4. A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.

Diétás változat:

  1. Az olajat egy olyan tálba öntjük, ami alkalmas arra, hogy a hússzeleteket megforgassuk benne. Tehát a 4 ek. olajhoz keverjük a megreszelt fokhagymát, hozzáadjuk az 1 ek. pirospaprikát, az 1 tk. majoránnát, a 3 ek. mustárt, a sót és a borsot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az így kapott fűszeres krémmel fogjuk bekenni a hússzeleteket.
  2. A húst ujjnyi vastag (2 cm vastag) szeletekre vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen. Ez fontos! Az így előkészített hússzeleteket húsverővel kiverjük. Nem kell túlságosan, főleg nem túl vékonyra. A kivert hússzeleteket gondosan bekenjük az elkészített keverékkel. Ezután a hússzeleteket egymásra rakjuk és hagyjuk állni 1-2 órát.
  3. Közben, amíg a hús „pihen”, a szalonnát is fél centi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy minden szeletnek az egyik széle a szalonnabőr legyen. A szalonna szeleteket a bőrrel átellne oldalán vágjuk be kb. a szelet feléig, 1-2 cm-enként. Az így felkészített szalonnaszeleteket egy serpenyőben, vagy lábasban megolvasztjuk, majd folytatva az olvasztást süssük is meg. Ha ezzel elkészültünk, halásszuk ki és tegyük félre, még szükség lesz rá.
  4. A szalonnából maradt zsíron lassú tűzön megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát kb. 6-8 perc alatt. Végül az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre sült szalonnataréjokat teszünk.

FŰSZERES HÚSGOMBÓC-NYÁRS SÜLT KUKORICASALÁTÁVAL >>>

PARADICSOMOS CUKKINIFŐZELÉK SÜLT PISZTRÁNGGAL >>>

CSŐBEN SÜLT KELBIMBÓ >>>

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Cigánypecsenye kétféleképpen
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye kétféleképpen

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Cigánypecsenye alaprecept
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye alaprecept

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

A legfinomabb cigánypecsenye
Recept
Egyszerű

A legfinomabb cigánypecsenye

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cigánypecsenye
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szepesi Ágnes szerző profilképe

Szepesi Ágnes

Cigánypecsenye szabad tűzön
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye szabad tűzön

85 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Cigánypecsenye
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Dr.Gondek Károlyné szerző profilképe

Dr.Gondek Károlyné

Cigánypecsenye hagymásan
Recept
Bonyolult

Cigánypecsenye hagymásan

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Tetézi Éva szerző profilképe

Tetézi Éva

Cigánypecsenye
Recept
Egyszerű

Cigánypecsenye

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
 Petra szerző profilképe

Petra

Hasonló receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.