A cigánypecsenyéhez először elkészítjük a pácot: az étolajat egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és ízlés szerint megósszuk. Simára keverjük, majd ezzel a páccal bekenjük a húsok mindkét oldalát és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Grill serpenyőben vagy tárcsán felolvasztjuk a zsírt, a szalonnát szeletekre vágjuk, bevagdossuk és alacsony tűzön (szabad tűzön) aranybarnára, kakastaréj formára sütjük. Kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban kisütjük a burgonyát. Ehhez a kisebb szemű burgonyát jól lemossuk, megszárítjuk, majd negyedeljük. A burgonya akkor jó, ha ropogós a külseje, a belseje pedig puha. Ha elkészült, ízlés szerint megsózzuk.
Utolsó lépésként kisütjük a szalonnás zsírban a húst is.
Tálaláskor egy szelet húst teszünk a tányérra, a tetejére egy sült szalonnát fektetünk. Melléteszünk a ropogós burgonyából egy adagot, és friss salátakeverékkel, paradicsommal, paprikával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.