A cigánypecsenye elkészítéséhez először kikeverjük a pácot: egy tálba öntjük az olajat, beletesszük az áttört fokhagyma felét, hozzáadjuk a fűszerpaprika felét, majd megsózzuk, megborsozzuk és alaposan elkeverjük. Ezután belehelyezzük a klopfolatlan sertéstarja-szeleteket.
A krumplit meghámozzuk, hosszában négyfelé vájuk, majd megszórjuk sóval, borssal, majoránnával, oregánóval, a fűszerpaprika másik felével, majd meglocsoljuk, egy kevés olajjal, és összekeverjük az egészet. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40-45 percre a középső rácsra. 15 percenként átkeverjük. Ha már puha, akkor 220 fokra kapcsoljuk a sütőt, hadd piruljon a köret.
A szalonnát félujjnyi vastagra vágjuk, majd bemetéljük a háromnegyed részükig, és egy serpenyőben piros-ropogósra sütjük, majd kivesszük.
A szalonnazsírba beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni.
A kisült, ropogós fűszeres krumplikat egy szép nagy tálra helyezzük, ráhelyezzük a húsokat, megkenjük őket a maradék zúzott fokhagymával, a tetejére rakjuk az időközben fűszerpaprikába mártott füstölt szalonnát (csak a tetejét kell a paprikába mártani), majd mellé halmozzuk a házi csalamádét.
Megjegyzés
Általában mindig készítek frissen sülteket, hiszen ínycsiklandóan, fenséges ízvilág a végeredmény!! Receptemben egy klasszikus módozatot mutatok be, nagyon egyszerű, és mégis tökéletes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.