Elkészítése: A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A sárga és a zöld citromot vékonyan meghámozzuk, levüket kipréseljük. A fele fenyőmagot vagy mandulát egy forró serpenyőben, zsír nélkül világosbarnára pirítjuk. A chilipaprikát félbehasítjuk, ereit, magját kivágjuk és felaprítjuk. A fokhagymát, a vöröshagymát, a maradék fenyőmagot, a chilipaprikát az olívaolajon megfuttatjuk. A fehérborral felöntjük, és felforraljuk. Ekkor kerül bele a zöldségleves, 2 evőkanál citromlé és a citromok héjának fele, majd bő 10 percig forraljuk. Ezután a levest átszűrjük, a kurkumával fűszerezzük, a zöld citrom héját is beledobjuk, a tejszínt és a citrom levét beleöntjük. A forró levesben átmelegített rákokat a tányérokban szétosztjuk, a levest rámerjük, majd a maradék fenyőmaggal és korianderrel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
1 adag 893 kJ (213 kcal)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.