Elkészítés: Lecsót készítünk. A felkockázott szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát, sózzuk, és megpirítjuk. 2 db paprikát felcsíkozunk, a megpirult hagymához adjuk, és megszórjuk fűszerpaprikával. Kevés vízzel felengedjük, és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Mikor a víz már kicsit elpárolgott, a cikkekre vágott paradicsomot is a fazékba tesszük. Megszórjuk őrölt köménnyel, és alaposan összepároljuk.
A tojásokat felverjük, a lecsóra öntjük, és addig sütjük, amíg minden víz elpárolog róla.
A hátszínt szeletekre vágjuk, lazítjuk, sózzuk, majd rátesszük a tojásos lecsót. Felgöngyöljük, és egy spárgával összekötözzük, vagy hústű segítségével megtűzzük. Kevés olajon pirosra sütjük a roládokat.
Pörköltalapot készítünk: fél fej hagymát kevés olajon üvegesre párolunk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük vízzel. Ízesítjük apróra vágott fokhagymával, őrölt köménnyel és sóval.
Feldarabolunk 1-1 paradicsomot és paprikát, és az elősütött hátszínekkel együtt a pörköltalaphoz adjuk. A sütéskor keletkezett húslével meglocsoljuk.
A húsroládok 35-40 perc alatt megpuhulnak, ezután kivesszük a pörköltalapból, és félretesszük. Az alapot átszűrjük, és tovább forraljuk. A tejfölt kikeverjük kevés pörköltlével, majd az alaphoz adjuk. Vízben csomómentesre kevert liszttel sűrítjük, és fél deci tejszínnel dúsítjuk a pörköltet.
Petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk a felszeletelt roládokat, és az egészet megöntözzük a paprikás mártással.
2025.02.12.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.