Elkészítés: Lecsót készítünk. A felkockázott szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát, sózzuk, és megpirítjuk. 2 db paprikát felcsíkozunk, a megpirult hagymához adjuk, és megszórjuk fűszerpaprikával. Kevés vízzel felengedjük, és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Mikor a víz már kicsit elpárolgott, a cikkekre vágott paradicsomot is a fazékba tesszük. Megszórjuk őrölt köménnyel, és alaposan összepároljuk.
A tojásokat felverjük, a lecsóra öntjük, és addig sütjük, amíg minden víz elpárolog róla.
A hátszínt szeletekre vágjuk, lazítjuk, sózzuk, majd rátesszük a tojásos lecsót. Felgöngyöljük, és egy spárgával összekötözzük, vagy hústű segítségével megtűzzük. Kevés olajon pirosra sütjük a roládokat.
Pörköltalapot készítünk: fél fej hagymát kevés olajon üvegesre párolunk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük vízzel. Ízesítjük apróra vágott fokhagymával, őrölt köménnyel és sóval.
Feldarabolunk 1-1 paradicsomot és paprikát, és az elősütött hátszínekkel együtt a pörköltalaphoz adjuk. A sütéskor keletkezett húslével meglocsoljuk.
A húsroládok 35-40 perc alatt megpuhulnak, ezután kivesszük a pörköltalapból, és félretesszük. Az alapot átszűrjük, és tovább forraljuk. A tejfölt kikeverjük kevés pörköltlével, majd az alaphoz adjuk. Vízben csomómentesre kevert liszttel sűrítjük, és fél deci tejszínnel dúsítjuk a pörköltet.
Petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk a felszeletelt roládokat, és az egészet megöntözzük a paprikás mártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.