Áztassuk vízbe a csicseriborsót legalább 12 órára, majd főzzük meg sós vízben 1,5-2 óra alatt.
A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, és főzzük forró vízben 1-2 percig, majd a felaprított hagymával együtt pirítsuk meg az olajon. Keverjük össze a lecsepegtetett csicseriborsóval, az összezúzott fokhagymával, a fetával és a tejföllel. Ízesítsük a felaprított csilivel, a snidlinggel és borssal.
Vékonyan kenjük meg olívaolajjal a réteslapokat, és fektessünk egymásra egyet-egyet. Vágjuk mindegyiket 3 csíkra. Szedjünk a csíkok egyik végére a töltelékből. Hajtsuk a tészta sarkát a töltelékre, majd hajtsuk le az így keletkezett háromszöget, és hajtogassuk tovább így, amíg a csík végéhez nem érünk. Rakjunk a háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire. Kenjük meg a tetejüket olajjal, és szórjuk meg a szezámmaggal. Süssük 190 fokos sütőben 20-25 percig.
Keverjük a joghurthoz a felaprított petrezselyemzöldet a citromlével és egy kevés sóval, borssal együtt. Kínáljuk a háromszögek mellé.
Fotó: Tucsek Tünde
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.