- Garam masala fűszerkeverék elkészítéséhez finom porrá őröljük az összes fűszert. Majd átszitáljuk, hogy megszabaduljunk a rostoktól.
- A Chana Masala elkészítéséhez, közepes lángon felmelegítjük az olajat egy nagyobb fazékban. Belerakjuk az apró kockára vágott hagymát és addig engedjük pirulni, amíg áttetsző nem lesz és elkezd bebarnulni (3-5 perc). Hozzáaadjuk a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és a felkarikázott jalapeno paprikát. Közepes lángon addig, főzzük, amíg a fokhagyma el nem kezd illatozni és a jalapeno meg nem puhul (3-4 perc). Rászórjuk a garam masala fűszerkeveréket, majd ráhintjük a kurkumát, a sót és a borsot. További 2 percig főzzük.
- Ezt követően az edénybe öntjük a felkockázott paradicsomot, a lecsepegtetett csicseriborsót és a vizet. Miután felforrt a víz, alacsony lángon pároljuk tovább 15-20 percig. Ha szükséges lehet vizet önteni még rá.Végül hozzáadjuk a citromlevet és az apróra vágott koriander levelet, majd pároljuk tovább 1-2 percig.
- Rizzsel tálaljuk.
RAKOTT KRUMPLI SAJTTAL SÜTVE
SERTÉSSZELET HOLSTEIN-MÓDRA