A csicseriborsó-leves elkészítéséhez a csicseriborsót a főzés előtti napon beáztatjuk hideg vízbe (főzés előtt leöntjük a borsóról az áztatólevet).
A kolozsvári szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, és tetszőleges méretűre felaprítjuk.
A kolozsvári szalonna zsírját egy kis olajon kiolvasztjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, és együtt megdinszteljük.
Rátesszük a zöldségeket, azokat is pirítjuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót is.
Miután megdinszteltük a zöldségeket, ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel. Beledobunk a levesbe egy csokor petrezselyemzöldet apróra vágva, és kb. 3 órát főzzük.
Miután megfőtt, a csicseriborsó és a zöldségek felét kivesszük a levesből, és leturmixoljuk. Beletesszük a tejfölt és a citromlét, beledobjuk a csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, néhány szem pirított köménymagot, majd készre főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.