A krumplit megmossuk, és feltesszük főni. A csirkenyakakat megfűszerezzük, és egy nagyobb serpenyőben kacsazsíron megsütjük, majd egy papírra szedjük, és félretesszük.
A megmaradt zsírban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és csilipaprikát, megfűszerezzük, és belemorzsoljuk a pörköltszaftkockát. Visszatesszük a csirkenyakat is a serpenyőbe, felengedjük egy kevés vízzel, és így főzzük tovább. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a vörösbort.
Közben a főtt krumplit megpucoljuk és lereszeljük. Összekeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd forró, sós vízbe szaggatjuk.
A lilakáposztát legyaluljuk. Kevés zsíron megpirítjuk a köménymagot, majd ízlés szerint megszórjuk cukorral. Karamellizálás után hozzáadjuk a káposztát, meglocsoljuk egy kevés ecettel, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára dinszteljük.
A csirkenyakat egy tányérra szedjük a gnocchival, meglocsoljuk a szafttal, és a lilakáposztával kínáljuk. Koktélparadicsommal és bébispenóttal díszítjük, amit ecetes-olívaolajos dresszinggel locsolunk meg.
Megjegyzés
A magyar és olasz konyha házasítása. Az ételhez felhasználtam még a sertésmájhoz készített lilakáposztából maradtat is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.