Elkészítés: Enyhén sós vízben 1 babérlevéllel puhára főzzük a rizst. A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk és apró kockára vágjuk.
Serpenyőben vaj és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit, és együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel.
Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst. Lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, kiszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet. A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük, és hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készre forraljuk.
Miután megsült a felfújt, a zöldborsókrémmel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.