Elkészítés: A liszthez keverjük hozzá a sót, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat (vagy zsírt), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ha szükséges, adjunk hozzá 1 evőkanál hideg vizet, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta.
Ezután egy enyhén lisztezett fólián vagy sütőpapíron nyújtsuk ki piteforma méretűre, majd béleljük ki vele a formát. Tegyük kb. 30 percre hideg helyre, hogy a tészta kellően lehűljön.
Pihentetés után villával szurkáljuk meg a tésztát, majd tegyünk rá egy sütőpapírt, és töltsük meg nehezékkel. (pl. babbal, rizzsel...) Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10 percig, majd vegyük le a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, és a tésztát tegyük vissza a sütőbe, süssük még kb. 15 perc alatt szép aranyszínűre. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt megtöltenénk.
Egy fémtálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá a tejszínt, és gőzfürdő fölött kevergetve olvasszuk fel szép sima állagúra.
A teljesen kihűlt tésztát vegyük ki a formából, helyezzük tálcára, majd öntsük bele a csokoládét, és egyenletesen simítsuk el. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
A banánnak húzzuk le a héját, és vágjuk hosszában félbe, majd vágjuk fel a fél banánokat 3 egyforma részre. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, helyezzük bele a felszeletel banánt. Szórjuk meg a barna cukor felével, és pár pillanatig karamellizáljuk. Óvatosan fordítsuk át, majd szórjuk meg a maradék cukorral, és szintén karamellizáljuk pár pillanatig (sokáig nem szabad, mert különben szétplöttyed). Tegyük félre, hagyjuk kihűlni.
Amikor a tésztán megdermedt a csokoládé, rendezzük el rajta a teljesen kihűlt karamellizált banánt.
A karamellhez a cukrot tegyük bele egy serpenyőbe, majd kisebb lángon karamellizáljuk meg, majd apránként, kevergetve adjuk hozzá a felkockázott vajat, keverjük simára. Ezután óvatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk 1-2 percig. Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki.
Amikor a karamell már kihűlt, vegyünk ki belőle 4 evőkanálnyit, majd a maradékot óvatosan öntsük rá a banán tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje. Ezután legalább 1 órára tegyük hideg helyre, hogy a karamell kellően megdermedjen.
A csokis krémhez a csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel. Vegyük le a gőzről, majd keverjük hozzá az előzőleg félretett karamellt, és hagyjuk teljesen kihűlni. A habtejszínt verjük habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a karamellás csokoládéval. Végül kanalazzuk rá a csokoládékrémet a megdermedt karamellre, majd ízlés szerint szórjuk meg cukrozott kakaóval a tetejét.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitetortát, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.