Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokoládés-banános pitetorta karamellel recept
recept
Mester

Csokoládés-banános pitetorta karamellel

120 perc
0 adag
Megfizethető
2015. 04. 20.

Elkészítés

Elkészítés: A liszthez keverjük hozzá a sót, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat (vagy zsírt), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ha szükséges, adjunk hozzá 1 evőkanál hideg vizet, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta.

Ezután egy enyhén lisztezett fólián vagy sütőpapíron nyújtsuk ki piteforma méretűre, majd béleljük ki vele a formát. Tegyük kb. 30 percre hideg helyre, hogy a tészta kellően lehűljön.

Pihentetés után villával szurkáljuk meg a tésztát, majd tegyünk rá egy sütőpapírt, és töltsük meg nehezékkel. (pl. babbal, rizzsel...) Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10 percig, majd vegyük le a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, és a tésztát tegyük vissza a sütőbe, süssük még kb. 15 perc alatt szép aranyszínűre. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt megtöltenénk.

Egy fémtálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá a tejszínt, és gőzfürdő fölött kevergetve olvasszuk fel szép sima állagúra.

A teljesen kihűlt tésztát vegyük ki a formából, helyezzük tálcára, majd öntsük bele a csokoládét, és egyenletesen simítsuk el. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

A banánnak húzzuk le a héját, és vágjuk hosszában félbe, majd vágjuk fel a fél banánokat 3 egyforma részre. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, helyezzük bele a felszeletel banánt. Szórjuk meg a barna cukor felével, és pár pillanatig karamellizáljuk. Óvatosan fordítsuk át, majd szórjuk meg a maradék cukorral, és szintén karamellizáljuk pár pillanatig (sokáig nem szabad, mert különben szétplöttyed). Tegyük félre, hagyjuk kihűlni.

Amikor a tésztán megdermedt a csokoládé, rendezzük el rajta a teljesen kihűlt karamellizált banánt.

A karamellhez a cukrot tegyük bele egy serpenyőbe, majd kisebb lángon karamellizáljuk meg, majd apránként, kevergetve adjuk hozzá a felkockázott vajat, keverjük simára. Ezután óvatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk 1-2 percig. Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki.

Amikor a karamell már kihűlt, vegyünk ki belőle 4 evőkanálnyit, majd a maradékot óvatosan öntsük rá a banán tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje. Ezután legalább 1 órára tegyük hideg helyre, hogy a karamell kellően megdermedjen.

A csokis krémhez a csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel. Vegyük le a gőzről, majd keverjük hozzá az előzőleg félretett karamellt, és hagyjuk teljesen kihűlni. A habtejszínt verjük habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a karamellás csokoládéval. Végül kanalazzuk rá a csokoládékrémet a megdermedt karamellre, majd ízlés szerint szórjuk meg cukrozott kakaóval a tetejét.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitetortát, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.