Elkészítés: A tojások sárgáját felhabosítjuk a cukorral, folyton kevergetve lassanként belecsepegtetjük az olajat, beleszórjuk a kakaót, beletesszük a szódabikarbónát, amire ráöntjük a citromlevet, hozzáöntjük a vizet, és végül beledolgozzuk a lisztet. Ebbe a masszába gyengéden belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben tűpróbáig sütjük.
Kihűtjük és óvatosan kettévágjuk, de a lapokat egymáson hagyjuk. Óvatosan dolgozzunk vele, lehet, morzsálódik kissé! Nagy pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, odafigyelve, hogy minél kevesebb hulladék maradjon.
A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, a vajat habosra keverjük a cukorral, a pudigporból és a tejből pudingot főzünk, minden hozzávalót kihűtünk. A három hozzávalót mixerrel fényes, habos krémmé dolgozzuk össze, ha szeretjük, öntsünk hozzá pár kanál cseresznyepálinkát vagy esetleg rumaromát.
A tortácskák alsó lapját kenjük meg cseresznyezselével, majd vastagon csokikrémmel, borítsuk rá a felső lapokat, és vonjuk be bőkezűen krémmel.
Tejszínhabbal, csokiforgáccsal díszíthetjük, csupacsokis, nagyon finom desszert!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.