Elkészítés: A gombákat alaposan megsikálom, vastag szeletekre vágom, olívaolajon épp csak roppanósra sütöm, sózom, borsozom. Hűlni hagyom. A tésztát felhasználás előtt 10 perccel kiveszem a hűtőszekrényből.
Ez idő alatt a tojások fehérjéből kemény habot verek, a sárgájukat pedig habverővel összekeverem a ricottával. Sózom, borsozom, hozzáadom a kakukkfüvet és a reszelt sajtot. Belekeverem a felengedett spenótot, majd óvatosan hozzáadom a kemény fehérjehabot.
A tésztát kiterítem, kibélelek vele egy 26 cm átmérőjű cakkos szélű kerámia lepényformát. A túllógó részeket körben levágom, ebből kis szíveket szaggatok. A tésztával bélelt lepényformát megtöltöm a könnyű spenótos keverékkel. A tetejét szépen elegyengetem – egy habkártya ilyenkor csodákra képes. Szépen elrendezem rajta a kis szíveket és a gombaszeleteket, színes borssal, petrezselyemmel díszítem.
190 fokra előmelegített sütőbe tolom, 35-40 perc alatt szép pirosra sütöm. Langyosan, hidegen egyaránt kitűnően szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.