Elkészítése: A karfiolt sós vízben megfőzöm. A rizst egy fél tyúkhúsleveskockával megfőzöm (lehet beletenni kukoricát és gombát is). Az egyik kis fej hagymát megdinsztelem, rádobom a darált húst. Amikor már sül, ráöntök egy zacskó Knorr Serpenyős gombás csirke Rafinériát, és nagyon pici vízzel felengedem, éppen hogy ellepje. Épphogy megrottyantom és elzárom.
A másik kis fej hagymát megdinsztelem, rádobom a meghámozott (lehet hámozatlan is) cukkinit.
A tepsi aljára felszeletelem a karfiolrózsákat. Ráöntöm a rizst. Aztán a húsmártást. A tetejére a megdinsztelt cukkinit. Egy lábaskába vajat teszek, lisztet, és felengedem tejszínnel. Amikor forr, sajtot reszelek bele, és hozzáadom a másik felét a tyúkhúsleveskockának. Levéve a tűzről beleütök egy tojást, jól összekeverem. Ezt az öntetet ráöntöm a tepsibe rakott finomságokra. 20 percig sütöm, aki pirítva szereti, az grillezheti is a végén 5 percet. Isteni finom! Szerintem a kilókat sem növeli.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.