Elkészítés: A tortához a cukkinit lereszeljük, a szalonnát, a sonkát, valamint a kolbászt apró kockára vágjuk. Ezt az egészet kevés olajon megpirítjuk.
A lisztet egy nagy tálba átszitáljuk, majd beletesszük a sütőport, a tojásokat, a tejfölt, a petrezselymet és a sajt felét. Sóval, borssal még ízesítjük. (Ha a sonka netán sós, óvatosan a sóval). Ezt az egészet összekeverjük a megpirított hozzávalókkal.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kilisztezünk, és a kapott masszát beleöntjük. Kb. 20 percet sütjük, majd ráreszeljük a maradék sajtot, és további 20 percet még sütjük. Mivel nekem hagyományos tűzhelyem van, így pontos hőfokot nem tudok írni, vagyis a sütési idő módosulhat, de mikor a sajt már szép aranybarna, addigra a torta belseje is átsül.
A majonézes krumplihoz a krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. A majonézt a tejföllel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük egy kevés szerecsendióval. Összekeverjük a krumplival, majd fogyasztásig hűtőbe tesszük. Előző este is elkészíthető, akkor az ízek sokkal jobban összeérnek.
A hagymát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. Lisztben megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
A cukkinitortát a majonézes krumplival és a sült hagymával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.