Elkészítés: Az élesztőt kb. 40 C fokos vízben feloldjuk, hozzákeverjük a darált korpát, a cukrot és a sót, összegyúrjuk.
A főzővízhez 2 dl vízben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót, felfőzzük. A tésztát nem kell keleszteni, pereceket formázunk, és egyenként beletesszük a forrásban lévő keverékbe. Rövid ideig fürdetjük a pereceket, amíg feljönnek a víz tetejére.
Kiszedés után lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk sóval, és most 15 percig kelesztjük.
Kb. 200 C fokon sütjük 20 percig. Sütés után bekenhetjük tojássárgájával, nem fontos, de szebben néz ki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.