Elkészítés: A sütőt bemelegítjük 180 fokra, előkészítünk egy közepes tepsit sütőpapírral.
A meghámozott almákat vékony kis szeletekre vágjuk, egy mély tálban összekeverjük az 5 kanál cukorral és a fahéjjal, félretesszük.
Egy mély tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, egy másikban (mehet mixerrel is) az olajat a narancslével, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket is. Ha szép csomómentes, hozzáadjuk egyenkent a tojásokat, a végén a diót.
A massza felét belesimítjuk a tepsibe, ráterítjük az alma felét, jöhet a tészta másik fele, utána az összes alma mehet a tetejére (ha van kedved hozzá, szép díszes sorban).
Kb. 1,5 órát sütjük, tűpróbáig. Sütőben hagyjuk még kb. 15 percig hűlni, utána borítjuk tálra. Hidegen vagy langyosan, esetleg vaníliafagyival tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.