Elkészítés: Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, majd egy mélyedést formázzunk a közepébe. Ide szórjuk az élesztőt. A tejet alacsony hőmérsékleten melegítsük össze a vajjal, amíg az teljesen felolvad. Kézmelegen öntsük a liszt mélyedésébe, majd keverjük hozzá a tojást is, dolgozzuk össze puha tésztává. Tiszta konyharuhával lefedve meleg helyen hagyjuk kelni 30 percet.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kb. 23 cm átmérőjű piteformát. A töltelékhez a dióbelet pirítsuk meg száraz serpenyőben, majd hagyjuk hűlni, és egy késsel aprítsuk fel.
Ezután lisztezett deszkán nyújtófával nyújtsuk ki a tésztát. Kenjük meg a langyos vajjal. Egy tálban keverjük össze a finomra aprított diót, a fahéjat és a keményítőt, és ezzel a keverékkel egyenletesen szórjuk meg a vajas tésztát, majd egyenletesen locsoljuk meg a juharsziruppal. Szorosan tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd egy éles késsel vágjuk 8 db kb. 4 cm széles csigákra.
A csigákat helyezzük a kivajazott formába, kb. 1 cm távolságot hagyva köztük. Meleg helyen hagyjuk pihenni további 20-25 percet - még ekkor is kel, dolgozik a tészta. Ha ismét megkeltek a csigák, kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal, szórjuk meg a tetejüket fahéjjal és kristálycukorral, majd 20-25 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve csurgassuk rá a juharszirupot, amikor még a sütemény a formában van. Langyosan kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.