Az ecetes paradicsomsaláta elkészítéséhez a paradicsomokat kissé keresztben bevágjuk, majd rövid időre forró vízbe mártjuk, és meghámozzuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk.
Tálon egymástól kissé távolabb elrendezzük. Rászórjuk a felszeletelt hagymát, a paprikát és az okrát.
Összekeverjük a vizet vagy paradicsomlevet az almaecettel, majd ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk.
A salátalével kb. 20 perccel a fogyasztás előtt meglocsoljuk a salátát és beletesszük a felaprított bazsalikomot és petrezselyemzöldet is.
Megjegyzés
Az okra egy örökségfajta. Napfényes, meleg helyet kedveli. Alakja, színe változatos. Zöldszínű változata kapható a vetőmagot forgalmazó helyeken. A különlegesebbeket interneten lehet rendelni. Felhasználása sokrétű a levestől-a savanyúságon-köreten át, sütve-rántva-stb. Kertemben kb. 1 m magasra nőtt, és ez ideig 40-45 db termést hozott egyetlen bokor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.