A lila hagymás krumplisaláta elkészítéséhez a vizet összekeverjük a cukorral, a sóval és az ecettel, majd félretesszük.
A burgonyát megmossuk, és héjastul megfőzzük. A lila hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk.
Egy nagyobb üvegtálba először lerakjuk a 3-5 mm vastag karikákra vágott, előzőleg langyosra hűtött krumplit, majd ráhalmozzuk egy rétegben a hagymakarikákat. Aztán ismét egy réteg burgonya, majd megint egy réteg hagyma következik. Ezt addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók. Fontos, hogy a legfelső sor lila hagyma legyen, majd ráöntjük az ecetes salátaöntetet.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, sültek mellé fogyasztjuk. Nagyon hosszan eláll.
Nézd meg videón, hogyan készül a lila hagymás krumplisaláta:
Megjegyzés
Igazi ünnepi köret, amely halhoz, csirkéhez, sült oldalashoz egyaránt remekül illik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.