A töltött cukkini elkészítéséhez a cukkinit alaposan megmossuk és kettévágjuk, majd a magházát egy kiskanállal kikaparjuk. Megsózzuk, így hagyjuk állni fél órát, addig elkészítjük a tölteléket.
A pulykamellet kis kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat felforrósítjuk, rétesszük a húskockákat, kevergetjük, amíg kifehérednek, majd rátesszük az apró kockára vágott hagymát, és együtt pirítjuk, amíg szép aranybarna lesz a hús és a hagyma is. A végén rápréseljük a fokhagymát, és szórunk rá egy kevés majoránnát, ezekkel már csak jól átforgatjuk.
A cukkinihajókat egy sütőpírral bélelt kis tepsibe tesszük, előtte a sótól keletkezett lét leöntjük róla. Az aljába rakunk vékonyan görög joghurtot, erre pakoljuk a húskockákat. Ismét joghurt következik, a hús tetejét is meglocsoljuk vele. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, amit meghintünk szárított bazsalikommal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg a sajt szép aranybarna lesz a tetején. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.
A paradicsomsaláta elkészítéséhez kockára vágjuk a hagymát, egy kis tálba tessszük, megsózzuk, a cukrot is rászórjuk, majd rálocsoljuk az ecetet. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzákeverjük. Így hagyjuk állni fél órát.
A paradicsomok csumáját kivágjuk, karikára szeleteljük, és egy salátás tálba rakjuk. Ezután meglocsoljuk a marinált hagymával, öntünk hozzá 1 dl vizet, és óvatosan összekeverjük, hogy a paradicsom ne törjön össze. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, úgy jó, ha jól lehűl, és összeérnek az ízek.
A töltött cukkinit végül a paradicsomsalátával tálaljuk.
2017.08.16.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.