A töltött cukkini elkészítéséhez a cukkinit alaposan megmossuk és kettévágjuk, majd a magházát egy kiskanállal kikaparjuk. Megsózzuk, így hagyjuk állni fél órát, addig elkészítjük a tölteléket.
A pulykamellet kis kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat felforrósítjuk, rétesszük a húskockákat, kevergetjük, amíg kifehérednek, majd rátesszük az apró kockára vágott hagymát, és együtt pirítjuk, amíg szép aranybarna lesz a hús és a hagyma is. A végén rápréseljük a fokhagymát, és szórunk rá egy kevés majoránnát, ezekkel már csak jól átforgatjuk.
A cukkinihajókat egy sütőpírral bélelt kis tepsibe tesszük, előtte a sótól keletkezett lét leöntjük róla. Az aljába rakunk vékonyan görög joghurtot, erre pakoljuk a húskockákat. Ismét joghurt következik, a hús tetejét is meglocsoljuk vele. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, amit meghintünk szárított bazsalikommal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg a sajt szép aranybarna lesz a tetején. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.
A paradicsomsaláta elkészítéséhez kockára vágjuk a hagymát, egy kis tálba tessszük, megsózzuk, a cukrot is rászórjuk, majd rálocsoljuk az ecetet. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzákeverjük. Így hagyjuk állni fél órát.
A paradicsomok csumáját kivágjuk, karikára szeleteljük, és egy salátás tálba rakjuk. Ezután meglocsoljuk a marinált hagymával, öntünk hozzá 1 dl vizet, és óvatosan összekeverjük, hogy a paradicsom ne törjön össze. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, úgy jó, ha jól lehűl, és összeérnek az ízek.
A töltött cukkinit végül a paradicsomsalátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.