Elkészítés: A tésztát 4 mm-re kinyújtjuk, és 6 darab kivajazott tésztakosárkát a tésztára fordítva kiszúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kosárkákat tepsire téve kb. 10 percig sütjük. Kifordítjuk a formából és visszatesszük a tepsire.
A ricottát 2 kanál cukorral, narancshéjjal, vaníliás cukorral, rumaromával és a tojássárgákkal összekeverjük, és a kosárka közepére kanalazzuk. Mehet vissza a sütőbe kb. 8 percre. Ez idő alatt a maradék cukorból és a tojások fehérjéből kemény habcsókot keverünk.
Kivesszük a kosárkákat, rákanalazzuk a habot, és visszatoljuk a sütőbe, de már csak 150 fokon, lehetőleg légkeverésen 10 percig sütjük. Újra kivesszük, és a habok tetejére teszünk egy fél őszibarackot. Ha azt szeretnénk, hogy valóban hasonlítson a tükörtojásra, le kell faragni a barackok vastagságából.
Én még visszatoltam 2-3 percre a sütőbe, de ennek már nincs jelentősége, nem szükséges tovább sütni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.