Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük,majd pürésítjük. Hozzákeverjük a sajtot, a hagymacsírát, a korianderlevelet, a fahéjat, az átnyomott fokhagymát, az apróra vágott kimagozott chilit, és 1 tk mozsárban megtört római köményt. Sózzuk, borsozzuk.
Enyhén nedves konyharuhára fektetünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal. Erre jön egy másik, ezt is megkenjük, majd betakarjuk a harmadikkal. 4 egyforma csíkra vágjuk, majd ezeket keresztben félbe. A tojást felverjük, ecsettel megkenjük körbe a téglalapok szélét.
Az egyik sarokba teszünk egy teáskanál tölteléket, felhajtjuk, majd addig folytatjuk a hajtogatást, míg egy háromszög alakú kis csomagot kapunk. A széleit kicsit összenyomkodjuk, hogy sütés közben jól összetapadjon.
A tetejüket is megkenjük a tojással, majd megszórjuk a maradék római köménnyel. Előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mártogatóssal vagy salátával fogyasztjuk.
Megjegyzés
Akár a maradék krumplipürét is felhasználhatjuk hozzá, csak előtte jól fűszerezzük be!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.