Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Édesburgonyás rétesbatyu (samosa) recept
recept
Bonyolult

Édesburgonyás rétesbatyu (samosa)

90 perc
4 adag
Költséges
2016. 11. 23.

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük,majd pürésítjük. Hozzákeverjük a sajtot, a hagymacsírát, a korianderlevelet, a fahéjat, az átnyomott fokhagymát, az apróra vágott kimagozott chilit, és 1 tk mozsárban megtört római köményt. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Enyhén nedves konyharuhára fektetünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal. Erre jön egy másik, ezt is megkenjük, majd betakarjuk a harmadikkal. 4 egyforma csíkra vágjuk, majd ezeket keresztben félbe. A tojást felverjük, ecsettel megkenjük körbe a téglalapok szélét.
  3. Az egyik sarokba teszünk egy teáskanál tölteléket, felhajtjuk, majd addig folytatjuk a hajtogatást, míg egy háromszög alakú kis csomagot kapunk. A széleit kicsit összenyomkodjuk, hogy sütés közben jól összetapadjon.
  4. A tetejüket is megkenjük a tojással, majd megszórjuk a maradék római köménnyel. Előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mártogatóssal vagy salátával fogyasztjuk.


Megjegyzés
Akár a maradék krumplipürét is felhasználhatjuk hozzá, csak előtte jól fűszerezzük be!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Rakott édesburgonya
Recept
Egyszerű

Rakott édesburgonya

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Csirkés pizzabatyu
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Töltött tésztabatyu
Recept
Egyszerű

Töltött tésztabatyu

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Édesburgonyás sajttorta (baszk recept)
Recept
Mester

Édesburgonyás sajttorta (baszk recept)

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csülkös batyu, ahogy Szabi a pék készíti
Recept
Rafinált

Csülkös batyu, ahogy Szabi a pék készíti

120 perc
|
9 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Édesburgonya krémleves pirított gesztenyével
Recept
Egyszerű

Édesburgonya krémleves pirított gesztenyével

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sügér édesburgonyával
Recept
Bonyolult

Sügér édesburgonyával

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos batyu (kelt tésztából)
Recept
Bonyolult

Sajtos batyu (kelt tésztából)

120 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Spenótos háromszögek (spanakopita)
Recept
Mester

Spenótos háromszögek (spanakopita)

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Egzotikus, zöldséggel töltött tésztapárnák recept
Recept
Bonyolult

Egzotikus, zöldséggel töltött tésztapárnák

45 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsos rétesbatyu recept
Recept
Bonyolult

Húsos rétesbatyu

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
CSEH JÁNOS szerző profilképe

CSEH JÁNOS

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.