A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra vágjuk, a padlizsánt és az édesburgonyát felkockázzuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket tepsibe tesszük, meghintjük a köménnyel és az olívaolajjal. Megsózzuk és megborsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
A zöldségeket 200 fokos sütőben 30 percig süthük. Hozzáadjuk a vörös lencsét, majd felöntjük az alaplével. Visszatoljuk a sütőbe további 15–20 percre.
Grill fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Beborítjuk a zöldséget, majd 5–8 perc alatt aranyszínűre grillezzük.
A sült zöldséget egészen finomra vágjuk. Összeforgatjuk a paprikakrémmel, valamint a durvára vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
1 db réteslapot megkenünk kevés olvasztott vajjal, majd hosszában félbevágjuk. Mindkét tésztalap sarkába 2-2 ek zöldséges keveréket teszünk. Háromszög alakúra hajtogatjuk, a széleket kissé összenyomkodjuk.
Ugyanígy készítjük el a többi réteslapot is. Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd átkenjük a megmaradt vajjal. Meghintjük kevés pirospaprikával, majd 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.