A rizst egy fazékban sós vízben előfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint.
Közben felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát karikára, a gombát és a paprikákat apró darabokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk. A csirkét felkockázzuk.
A hagymát, a paprikákat és a sárgarépát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, és együtt fonnyasztjuk tovább. Végül hozzáadjuk a csirkemellet is, és fehéredésig sütjük.
Meghintjük a felíprított petrezselyemmel, az őrölt borssal és a sáfránnyal, majd felengedjük 1,5 dl meleg vízzel. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk, majd jól összekeverjük a megfőzött rizzsel, és további 1-2 percig pároljuk együtt. Lefedjük, majd pár perc múlva tálaljuk.
Maradék rizst is felhasználhatunk a készítéséhez. Érdemes barna rizst használni, mert annak magasabb a rosttartalma, jobban laktat, és nem emeli gyorsan a vércukorszintet. Sáfrány helyett esetleg használhatunk kurkumát
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.