Először a grízgaluskát készítjük el. Ehhez tányérba ütjük a tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük. Beleszórjuk a búzadarát és a szódabikarbónát. Jól összekeverjük, fél órán át állni hagyjuk.
Közben a karfiolleves elkészítéséhez a karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük.
Ha felforrt, 2 perc után egy kiskanál élével a karfiollevesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 10 percig fedő alatt főzzük. Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest sóval, borssal ízesítjük.
A habaráshoz a lisztet simára keverjük a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük 2 dl forró levessel, csomómentesre keverjük, majd a leveshez öntjük, és további 5 percig főzzük együtt. Az elkészült grízgaluskás karfiollevest apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.