A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk és hajszálvékonyra szeleteljük (a négyoldalú reszelő szeletelő oldala is kiváló ehhez). Forró vízben kb. 3 percig blansírozzuk, ezalatt közepesen megpuhulnak a szeletek.
A kész leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. 8x16 cm-es téglalapokra vágjuk, és egy villával alaposan megszurkáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire. A tésztalapokat megkenjük a felvert tojással, majd egy kenőkéssel rákenjük a tejfölt is, úgy, hogy a szélén hagyunk fél cm-es keretet.
Az édesburgonyával kirakjuk a lapokat, a széleket üresen hagyva. Megsózzuk, megborsozzuk, elosztjuk rajtuk a felaprított kecskesajtot, majd a tetejét megszórjuk tökmaggal és aprított csilivel. A széleket óvatosan visszahajtjuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amíg a sütőben sül a tészta, az olívaolajat összekeverjük az aprított fokhagymával és az aprított petrezselyemmel, valamint egy csipet sóval. Ezzel kenjük meg a frissen sült pitéket. Melegen vagy szobahőmérsékleten kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.