A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra vágjuk, a padlizsánt és az édesburgonyát felkockázzuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket kiolajozott tepsibe tesszük és meghintjük a köménnyel. Megsózzuk és megborsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
A zöldségeket 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Hozzáadjuk a vöröslencsét, majd felöntjük az alaplével. További 15–20 percre visszatoljuk a sütőbe.
A sütőt grill fokozatra kapcsoljuk. Beborítjuk a zöldséges keveréket a felszeletelt sajttal, majd 5–8 perc alatt aranyszínűre grillezzük. Forrón tálaljuk, néhány levél petrezselyemmel.
Megjegyzés
Finom és tápláló levest készíthetünk, ha a megmaradt zöldséget felöntjük néhány dl alaplével, majd felforraljuk és összeturmixoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.