Elkészítés: Az édesköményt négybe vágom, és enyhén sós vízben 15-20 percig főzöm (teljesen ne főjön szét)!
Közben a csirkét besózom, majd kevés olajon egy serpenyőben elősütöm minden oldalukon.
A kész édesköményeket kiveszem a vízből, de a vizet sem öntöm ki, mert még szükség lesz rá - ha nem is az egészre, de egy részére.
Egy jénai tál aljára teszem a csirkedarabokat, majd, mindegyik tetejére teszek 1-1 szelet édesköményt.
Közben elkészítem a sajtos besamelt: azt a serpenyőt használom, amiben elősütöttem a húst. Ki sem mosom előtte, maradhat benne az a pár csepp olaj. Megolvasztom benne a vajat, rászórom a lisztet, enyhén megpirítom, majd felöntöm a 1,5 dl tej és ugyanennyi főzőlé keverékének harmadával, alaposan elkeverem, mikor besűrűsödik újra, akkor megint ráöntök 1 deci édesköményes tejet, megint alapos keverés, majd ismét 1 deci tejes keverék következik. Ezzel is besűrítem, s ekkor beleteszek 2 krémes kockasajtot, felolvasztom benne, épp csak egy kevés fehérborssal és szintén minimális őrölt szerecsendióval fűszerezem. Végül hozzáöntök még kb. 1,5 decit az édekömény levéből. (És ha később bármikor folyadékot kellene aláönteni, akkor is ezt a lét használom.)
Ezt a sajtos-édesköményes besamelt a jénaiba öntöm a hús és a gumók tetejére, végül az egész tetejére szórok 15 dkg reszelt sajtot, majd ráteszem az edény fedelét, és 200 fokon sütöm a forrástól számított 35-40 percig - attól függ, mennyire fiatal a csirkénk.
Basmati rizzsel a legfinomabb, de tésztával vagy másféle rizzsel is remek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.