Az édesköményt megtisztítjuk, leveleit félretesszük. A megtisztított burgonyát, és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A vöröshagymát az olívaolajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a felaprított édesköményt, és a burgonyát. Tízpercnyi párolás után megsózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a szárnyas alaplével.
Az édesköménymagot és a csillagánizst teatojásba tesszük, a levesbe lógatjuk, majd 20 percig főzzük.
A levest átszűrjük, tartalmát áttörjük, majd a lébe visszatesszük, őrölt borssal fűszerezzük. Hozzátesszük a tejet és a tejszínt, és így összeforraljuk. Tálaláskor a levest kevés olívaolajjal, citromlével, és az apróra vágott levelekkel díszítjük.
Megjegyzés
Rendkivül egészséges és finom étel, az izvilága különleges. A család egyik kedvenc levese.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.