Tisztítsuk meg az édesköményt. Vágjuk le és tegyük félre a leveleit. Vágjuk a gumókat vékony szeletekre, és osszuk el egy tűzálló edényben. Sózzuk, borsozzuk meg, locsoljuk meg 4 ek olívaolajjal, és öntsük rá a paradicsomot. Keverjük össze, majd fedjük le, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 55-60 percre.
Közben morzsoljuk össze a kétszersültet. Keverjük hozzá a parmezánt, a citrom lereszelt héját és a félretett, felaprított édesköménylevelet is. Ha az édeskömény megpuhult, vegyük le róla fedőt, és szórjuk meg a morzsával. Osszuk el rajta a kis darabokra vágott vajat, és tegyük vissza a sütőbe kb. 15 percre, hogy a morzsa megpiruljon.
A maradék olajon süssük meg a halszeleteket. Közben locsoljuk rá a citrom levét, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Kínáljuk az édeskömény mellé.
Fotó: Tucsek Tünde
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.