Tisztítsuk meg az édesköményt. Vágjuk le és tegyük félre a leveleit. Vágjuk a gumókat vékony szeletekre, és osszuk el egy tűzálló edényben. Sózzuk, borsozzuk meg, locsoljuk meg 4 ek olívaolajjal, és öntsük rá a paradicsomot. Keverjük össze, majd fedjük le, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 55-60 percre.
Közben morzsoljuk össze a kétszersültet. Keverjük hozzá a parmezánt, a citrom lereszelt héját és a félretett, felaprított édesköménylevelet is. Ha az édeskömény megpuhult, vegyük le róla fedőt, és szórjuk meg a morzsával. Osszuk el rajta a kis darabokra vágott vajat, és tegyük vissza a sütőbe kb. 15 percre, hogy a morzsa megpiruljon.
A maradék olajon süssük meg a halszeleteket. Közben locsoljuk rá a citrom levét, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Kínáljuk az édeskömény mellé.
Fotó: Tucsek Tünde
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.