Megmossuk és szárazra töröljük a paradicsomokat és az édesköményt. Az édesköményt cikkekre szedjük és darabokra vágjuk.
A liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverjük egy tálban, majd hozzákeverjük az olajat. Fokozatosan hozzáöntjük a vizet is, közben folyamatosan keverjük, és figyeljük a tészta állagát (gyorsan dolgozzunk, hogy a száraz hozzávalók ne legyenek sokat a nedves hozzávalókkal). A végén belekeverjük az apróra vágott édesköményt.
A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére félbe vágott koktélparadicsomokat teszünk. 180 fokon addig sütjük, amíg jól átsül és szép arany színe lesz. Tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés
Most egy nagyon gyors, egyszerű zöldséges lepényt készítettem. Gyakran használom ezt az alapreceptet, amikor olyan ételt kell csinálni, ami hamar elkészül. Kevés edényt kell hozzá használnom, és az elkészült étel laktató és könnyen szállítható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.