Elkészítés: Sütőnket melegítsük elő 230 fokra. Zúzzuk össze a fokhagymát, majd kedvenc tálkánkban keverjük össze a sóval, az édesköménnyel, a kakukkfűvel, a borssal és az olívával.
Keressünk egy megfelelő méretű tepsit, majd gyengéden fektessük bele a húst. Öntsük rá a fűszerkeveréket, és süssük ezen a hőfokon 1/4 óráig. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet 180 fokra, és mintegy 2 óra alatt süssük meg. Ha van maghőmérőnk, a hús belső hőmérsékletének 50 fokosnak kell lennie, természetesen a csontot nem érheti a tű. Ha húsunk elkészült, vegyük ki a sütőből, és szeletelés előtt 20 percig pihentessük.
Közben készítsük el a szószt. Vegyük elő szívünknek oly kedves piros lábaskánkat, öntsük bele a visszamaradt zsiradékot, és hagyjuk állni, hogy a zsiradék a tetejére teljesen összegyűljön. Ezután szitáljuk rá a lisztet, várjuk meg, amíg a zsír felszívja, ezután tegyük vissza a tűzre, öntsük, illetve tegyük bele a többi hozzávalót, és forraljuk össze.
Tálaláskor vonjuk be vele a hússzeleteket, körítsük sült burgonyával, és kínáljunk mellé egy szép cabernet sauvignont.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.