Egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos vizet, jól elkeverjük, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen (pl. a radiátoron) 12 órát pihentetjük.
Lisztes kézzel, még a tálban átgyúrjuk, majd az edény falát is megszórjuk liszttel, ismét letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük.
A hideg sütőbe tesszük azt a hőálló, fedeles edényt, amiben a kenyerünket sütni szeretnénk, a sütőt 250 fokra állítjuk. 30 perc elteltével a forró jénait kivesszük, kiolajozzuk, kilisztezzük, majd beleborítjuk a tésztát. A sütő aljába egy vízzel teli, szintén hőálló tálkát helyezünk, a kenyeret pedig a középső rácsra.
10 percig sütjük, majd 200 fokra csökkentjük a hőfokot, és további 35 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk az edényünk fedelét és a kenyeret további 15 percig sütjük.
Végül kifordítjuk a kenyeret a tálból, és egy sütőrácson hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.