A római tálat hideg vízben áztatjuk 10-15 percig. Közben a megmosott, lecsepegtetett epret kicsumázzuk, és a szemeket félbevágjuk. Az átnedvesedett tálban a gyümölcsöt összekeverjük a befőzőcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd tetszés szerint meglocsoljuk whiskyvel. A lefedett tálban állni hagyjuk 30 percig.
A tálat a hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra állítva bekapcsoljuk, és a lekvárt kb. 90 percig sütjük. Végül belekeverjük a maradék whiskyt, és még forrón az előkészített csatos vagy csavaros befőttesüvegekbe töltjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.