Éles késsel bekockázzuk a malacbőrt, a húsdarabok (comb, lapocka vagy bőrös császár) másik felét alaposan besózzuk. A római tálat és a fedelét legalább félóráig vízben áztatjuk, majd belerakjuk az előkészített húsdarabokat. Rárakjuk a fedőt, és 180 fokos sütőben 2-3 órán át sütjük.
Közben a megmosott lencsét sós vízbe rakjuk főni. Teszünk mellé egy meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, és félpuhára előfőzzük és leszűrjük.
Kivesszük a sütőből a római tálat. Ha már megpuhult a hús, kiszedjük. Hagyjuk egy picit állni, majd egy kis merőkanállal leszedjük a pecsenyeléről a felesleges zsiradékot.
A lencsét elkeverjük az összevágott póréhagymával és a zúzott fokhagymával. A zsírtalanított szaftba visszatesszük a húst, köré szórjuk a lencsét. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a pecsenye szépen meg nem pirul, közben a lencse is elkészül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.