A lencsés-cukkinis rakott burgonya elkészítéséhez a lencsét a babérlevéllel és a köménnyel puhára főzzük, a burgonyát sós vízben a héjával együtt megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, az apró kockákra vágott paradicsomot és jól átpirítjuk. Ízesítjük, és ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a paradicsompürével, majd a megfőtt és lecsepegtetett lencsét is hozzákeverjük.
A burgonyát megpucoljuk és karikára vágjuk, a felét, egy kivajazott sütőforma aljára szétterítjük, ráhalmozzuk ragu felét, majd betakarjuk a maradék burgonyaszeletekkel.
A tetejére rárakjuk a megmaradt ragut és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük. Fokhagymás tejföllel vagy joghurttal meglocsolva fogyasszuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.