Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Eperlekvár krémesen recept
recept
Mester

Eperlekvár krémesen

120 perc
10 adag
Átlagos
2019. 06. 15.

Elkészítés

  1. Az epret bő vízben pár percig áztatjuk, majd váltott vízben – ameddig a víz tiszta nem marad – megmossuk. A csumákat eltávolítjuk, a cukorral összekeverjük közben két kézzel jól összenyomkodjuk. Lefedve, 1 éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
  2. Másnap felforraljuk, amikor forr, kb. 1 liter levet fémszűrőbe lemerünk róla, kicsit kinyomkodjuk, majd a sűrűjét visszaöntjük. 30 percig közepes hőfokon forralojuk, közben szükség szerint kevergetjük.
  3. Előkészített kis üvegekbe töltjük, a tetőt rácsavarjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd szárazdunsztba (hűtőtáskát használok) tessszük, és abban hagyjuk 24 órát dunsztolódni, mielőtt a végleges helyére kerül.

EPRES-TEJBERIZSES TORTA

SÜLT EPRES SÜTEMÉNY

EPRES SÜTEMÉNY

Megjegyzés
10 db 3-3,5 dl-es csavaros tetejű üveghez. Felbontás után a hűtőben célszerű tárolni, mert tartósító nélkül normál hőmérsékleten hamarabb megromlik. A megmarad levét üvegben a hűtőben tárolom, nagyon finom szörp van belőle, tartósító nélkül is több hétig eláll. Ha vastagabb aljzatú edényt használunk, és megfelelően kiválasztjuk a főzési hőfokot, nem kell folyamatosan kevergetni, nem kap oda könnyen. Májusban érő első eperfajta hazánkban a Lambada fajta, melynek magas a cukortartalma, aromás íz jellemzi és közepes a savtartalma. Általában ebből a fajtából szoktam a lekvárt befőzni. A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Szőlőlekvár
Recept
Egyszerű

Szőlőlekvár

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dinnyehéj-lekvár
Recept
Egyszerű

Dinnyehéj-lekvár

120 perc
|
0 adag
|
Olcsó
 jani szerző profilképe

jani

Citromos sárgabaracklekvár
Recept
Egyszerű

Citromos sárgabaracklekvár

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sárgabaracklekvár
Recept
Egyszerű

Sárgabaracklekvár

135 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos meggylekvár
Recept
Egyszerű

Narancsos meggylekvár

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gyümölcsös kekszjégkrém
Recept
Egyszerű

Gyümölcsös kekszjégkrém

15 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rebarbarás eperszörp
Recept
Egyszerű

Rebarbarás eperszörp

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Epres-tejfölös pite
Recept
Mester

Epres-tejfölös pite

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Krémes epres tejberizs
Recept
Egyszerű

Krémes epres tejberizs

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Eperlekvár recept
Recept
Egyszerű

Eperlekvár

60 perc
|
5 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Eperlekvár recept
Recept
Mester

Eperlekvár

70 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rózsaborsos-mentás eperragu (paleo) recept
Recept
Egyszerű

Rózsaborsos-mentás eperragu (paleo)

15 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
KISS NOÉMI szerző profilképe

KISS NOÉMI

Friss receptek

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.