Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Eperlekvár recept
recept
Mester

Eperlekvár

70 perc
6 adag
Átlagos
2022. 05. 30.

Elkészítés

  1. Az eperlekvár elkészítéséhez az epret kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd folyó víz alatt alaposan leöblítjük. Hagyjuk teljesen lecsepegni, aztán kicsumázzuk.
  2. Egy nagy tálba tesszük, összetörjük (krumplinyomóval), majd hozzáadjuk a cukrot. Éjszakára lefedjük, és hűvös helyre tesszük, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
  3. Másnap átöntjük egy lábosba, és felforraljuk. Ekkor kb. 1 liternyit átmerünk belőle egy fémszűrőbe, kicsit kinyomkodjuk, majd a sűrűjét visszaöntjük a lábasba a citromok kifacsart levével együtt.
  4. Közepes lángon 30 percig forraljuk, közben néha megkeverjük. A tűzről levéve azonnal sterilizált üvegekbe adagoljuk, szorosan lezárjuk azokat, és 10 percre az összeset fejjel lefelé fordítjuk.
  5. Utána plédbe bugyoláljuk az üvegeket, és 24 órán át hagyjuk a dunsztban az eperlekvárt.
Megjegyzés
Fanny-tanács: Felbontás után tartsd a hűtőben, és a lehető leghamarabb fogyaszd el! Ez a mennyiség kb. 3 literhez elég.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Szőlőlekvár
Recept
Egyszerű

Szőlőlekvár

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dinnyehéj-lekvár
Recept
Egyszerű

Dinnyehéj-lekvár

120 perc
|
0 adag
|
Olcsó
 jani szerző profilképe

jani

Citromos sárgabaracklekvár
Recept
Egyszerű

Citromos sárgabaracklekvár

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sárgabaracklekvár
Recept
Egyszerű

Sárgabaracklekvár

135 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos meggylekvár
Recept
Egyszerű

Narancsos meggylekvár

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bacondzsem
Recept
Egyszerű

Bacondzsem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőben sült fánk – olaj nélkül!
Recept
Egyszerű

Sütőben sült fánk – olaj nélkül!

35 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Szalagos farsangi fánk egyszerűen
Recept
Egyszerű

Szalagos farsangi fánk egyszerűen

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Cukkinilekvár
Recept
Egyszerű

Cukkinilekvár

45 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Putóczki Gáborné szerző profilképe

Putóczki Gáborné

Hasonló receptek

Eperlekvár recept
Recept
Egyszerű

Eperlekvár

60 perc
|
5 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Eperlekvár krémesen recept
Recept
Mester

Eperlekvár krémesen

120 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Rozsnyai Gabriella szerző profilképe

Rozsnyai Gabriella

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.